Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Deze massagevorm berust op het beïnvloeden van de inwendige organen en/of orgaansystemen.
De relatie tussen bepaalde inwendige organen en huidzones is al omstreeks het jaar 1900 ontdekt door de Engelse neuroloog Head. Deze zones worden daarom ook wel
"headse zone's"genoemd.

Bij een storing in de organen kan men in de huidzone afwijkingen waarnemen.
Bindweefselmassage geeft een prikkel aan het onderhuidse bindweefsel, dat op haar beurt via het centrale zenuwstelsel weer een directe impuls geeft aan het orgaan met een meer of mindere storing, het orgaan wordt beïnvloed, er volgt een directe terugkoppeling naar de "huidzone", waar vaak een directe invloed (spanningsvermindering) voelbaar is.

Bindweefselmassage kan worden toegepast bij klachten als hoofdpijn en migraine, maag- en darm-aandoeningen, langdurige verkoudheid, gewricht- en spierreuma, slapeloosheid en pijnen bij of het uitblijven van menstruatie. De massage heeft een positief effect op een verslapte of slecht doorbloedde huid en cellulite, striae (striemen ten gevolge van zwangerschap), ook littekenweefsel kan door deze massage techniek sterk verbeteren.

Er zijn verschillende vormen van bindweefselmassage. Bij de oppervlakkige techniek wordt heel voorzichtig gemanipuleerd door middel van lichte strijkingen met vingertoppen. Een tweede techniek is het rollen van huidplooien om zo de bindweefsels vrij te maken van de onderlaag. Dit kan aanvoelen als scherpe pijn. Bij de derde techniek trekt de masseur met de vingertoppen sporen in de huidplooien. Ook dit kan scherp en snijdend aanvoelen.Bindweefselmassage wordt, in tegenstelling tot te meeste massage vormen, niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag in het lichaam, die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt.

Elke bindweefselmassage begint met een rugonderzoek, dat zittend op een massage tafel wordt uitgevoerd. Hierbij wordt het bindweefsel van de rug in plooien opgeduwd, om te kijken waar zich zones bevinden.
Vervolgens wordt, door middel van stevige massage-grepen in het bindweefsel, de doorbloeding geactiveerd, de aanmaak van collageen gestimuleerd en de kwaliteit ervan sterk verbeterd. Collageen is een lijmvormende eiwitstof die een hoofdbestanddeel van bindweefsel is.
De afvalstoffen worden losgemaakt en de balans in het bindweefsel wordt hersteld.

Contact informatie

In Balans Kinderdijk
Irma Deelen
Ireneweg 14
2961AC Kinderdijk
078-6919405
info@inbalanskinderdijk.nl

KvK 24495749